En teoria es podria dir Jornada 43, perquè aquesta temporada ha tingut més jornades del normal, després de que la federació baixes al  l’Orihuela per un aval i després esperar un judici i estar pendent de si pujava o no, la RFEF, va fer pujar a l’UCAM al seu lloc i això a provocat que a #2bg3 hagués dos jornades més i dos jornades de descans per a cada equip. Ara un breu resum de cada equip com acabat la lliga.

Alcoyano: El seu inici no va ser molt bo, però ja començava a guanyar i és situaria per la zona noble de la competició fins arribar al play-off, però finalment s’anava alternant entre estar dins o fora, però finalment se li farà encarà més llarga la competició.

Badalona: Va començar bé, però anava baixant fins gairebé mantenint-se per la zona baixa de la taula, això si sense tocar el descens, una dolenta ratxa li va fer estar a prop del play-out, finalment va acabant reaccionant i va fer que es quedessin un any més a 2ªB.

Futbolbalear
Balears: L’any passat va poder fer història, per pressupost i pels dirigents que tenia, on finalment van acabar dimitint, perquè ja no tenien per invertir i els diners al final s’acaben, han estat a prop de caure per la zona baixa de la taula però finalment en les últimes jornades va aconseguir la salvació matemàtica.

Binissalem: S’estrenaven a 2a Divisió B, han acabat pagant car la “novatada”i finalment tornaran d’on van vindre, de 3a Divisió, on esperem que hagin agafat experiència i que tornin aviat.  

Constancia: Tornaven a competir per 2a B després de gairebé 50 anys després, i com van passant el temps, els nous de la competició, son els que donen un puny sobre la taula i poc a poc van omplint i van fent camí cap al objectiu, però van patir una davallada, que finalment els ha portat fins la última jornada, per intentar fer play-out, tenien que guanyar per dos gols i així ho van fer i tindran una oportunitat per salvar-se.

Espanyol B: Van pagar la “derrama” per estar a divisió de bronze, començava per baix, passaven les jornades i semblava que tornarien a 3a, però tot el contrari, un clar exemple que si aprofites els errors dels altres, finalment t’acabes allunyant d’ on no vols estar i així s’ha demostrat.

Lajornada.cat
Hospitalet: Líder, sens dubte el clar vencedor de la categoria, i serà l’únic català que farà play-off i l’únic del grup que podrà pujar a la primera ronda, si la guanya, a la Liga Adelante. Com moltes coses estaven en joc a la ultima jornada, l’empat els hi valia per ser campions.  

Huracán:  A les portes del liderat, això sí, empatat a punts amb l’Hospitalet, tindran que passar tres rondes per pujar i es el seu segon play-off consecutiu per pujar a 2a A, en els seus dos anys d’existència. Ara els hi toca tornar a patir del que es un play-off d’ascens.


Llagostera: L’any passat van estar a res de fer un play-off per pujar a la Liga Adelante, aquest any perquè no, intentar-ho, al final no ha estat així però això sí, tornaran a repetir categoria i la gent del poble, els que hi van, podran tornar a gaudir de la segona divisió B, però després de dos anys consecutius jugant la Copa del Rei, no estaran a la següent fita.

Llevant B: Fregant entre fer encarà més llarga la lliga o quedar-se tal i  com estaven, així han estat la gran part de la temporada, i al final sense dependre d’ells mateixos, seguiran lluitant per estar una categoria per sota del primer equip.

Mallorca B:  Patint per tornar a 3a, la última jornada, el partit més trepidant era el que enfrontaven contra el Constancia, no podien perdre per 2 gols, així va ser i baixaran de categoria.
futbolbalear

Nàstic: Al baixar de categoria, com a lema es van ficar el lema “Tornarem”, a mida que passaven les jornades, es situaven als llocs de descens i també a baix de tot de la taula, no era com s’imaginaven un camí de flors i violetes, si no tot el contrari, però la segona volta ho van capgirar tot, fins i tot van aconseguir 8 victòries consecutives que van fer creure en el seu lema, però és tindran que conformar jugant la Copa del Rei.

Olímpic: Potser la sorpresa, molt pocs donaven que estigues per la zona alta, i ocupant el liderat durant varies jornades, s’ha passat la major part de la temporada en llocs de play-off, però que fotut és que a la última jornada et juguis estar entre estar a dins o fora i a més a més, et toqui un rival que es juga estar líder o no, o sigui, la opció de jugar una eliminatòria i puja. La sort no ha acabat d’acompanyar i estaran de nou a 2b.

Ontinyent: Salvats i l’any que ve tornaran a ser equip de 2b i ja serà la 6a temporada consecutiva a la mateixa categoria, a part de patir fins al final, un factor destacable les rodes de premsa, quan les feia l’entrenador, o l’encarregat del material (segons RFEF) eren en un castellà-anglés, sens dubte els aficionats seguint-lo en ho hem passat força bé.

Orihuela: Després de no haver pogut començar la lliga des del començament de la competició i tindre que jugar els seus primers partits de 2b entre dimecres i diumenge, doncs no seria de molt profit l’ inici, ja que li costaria trobar-se amb la victòria, això de començar tard la competició i no temps per fer millors fixatges, la primera volta els hi ha perjudicat, a la segona semblava que anaven remuntant, però al final han tingut que tornar a tercera després de varis anys a la categoria de bronze.

Prat: El nou de la categoria, va voler començar amb ganes i així ho va fer, guanyant el seu primer partit i donar emocions als seguidors potablava, la primera volta va ser magnifica i a la segona els i a costat rematar la feina i a la penúltima jornada van aconseguir la permanència virtual i repetiran curs i tornaran a gaudir d’aquesta categoria.

Delcamp.cat
Reus: De ratxes, una bona 1a volta, on la permanència estava ben a prop i quan semblava que ja estàvem assegurats un any més a 2b, va vindre una ratxa per oblidar 8 partits sense guanyar, que va fer baixar molt a la taula, però a la penúltima jornada es van salvar malgrat la derrota contra el Llevant B i per primer cop estaran 3 anys consecutius a 2B.

Valencia B: Salvat per poc, descansar a la última jornada, pendent d’altres partits per no tindre dos partits extres, es van complicar força a la seva última jornada amb un empat, però estaran almenys una temporada més a la divisió de bronze.

Villarreal B: L’any passat van baixar arrossegats pel primer equip i com junt amb el filial no poden estar a la mateixa categoria, el mini submarí, va tornar a 2b i han acabat la temporada a mitja taula, gairebé sense patir gaire.

Yeclano: Després de la seva refundació, no s’acaben d’adaptar aquesta categoria, fa dos anys quan també hi estaven, però van quedar penúltims, com en aquesta ocasió.