Andorra: no ha podido conseguir la salvación en la categoría, la irregularidad mostrada en el Juan Antonio Endeiza y el perder muchos puntos han sido un gran déficit para que el equipo no pudiera salvar la categoría. A su cabeza, el delantero aragonés Alberto Morales que ha logrado la friolera de 15 goles y se ha postulado como uno de los jugadores más importantes del grupo y con una proyección interesante para un futuro cercano.

At. Balears: Líder en solitari, jugadors ja amb molta professionalitat, jugadors que en el seu temps van passar per 1ª i la majoria han fet estada per divisió de plata, ells jugaven una altre lliga a part.

Badalona: L’any passat van fer play-off, aquest any volien repetir, en la última jornada depenien d’ells mateixos, han fet els deures a Dènia i tornaran a viatjar, el números son molt coneguts en la parròquia roig-i-negre, són els mateixos números de quan es va ascendir en la passada campanya i en el penúltim ascens.

Dénia: Després de consolidar-se a 2ªB, i estar gairebé per la mitjà baixa de la taula, però l’any que ve tornaran a estar en la categoria des de que quan van pujar encarà no han baixat.

Gandía: Sense cobrar, sense aigua, amb recol·lecta de diners, al final baixaran a 3ª, els jugadors s’han deixat la pell per intentar mantenir-se però al final els resultats no aguantaven i econòmicament no estaven molt fins

Hospitalet: Tenien una última esperança, en la última jornada, però un empat quan et jugues un play-off es el que no pots treure, van treure una bona ratxa, que va fer que estiguessin en llocs de promoció, però al final, amb alguna opció que no s’ha pogut arribar-hi, això si, faran Copa del Rei.

Huracan: Potser l’equip menys estimat per tots, un club que va sortir de l’anada, d’una casa d’apostes i amb un gran equip, l’objectiu era fer play-off i s’ha obtingut el resultat i demà estaran en un primer bombo de play-off d’ascens.

Llagostera: Tothom a principi de temporada el donava per mort, en les seves 8 primeres jornades no va guanyar cap partit, quan es van adaptar, ja no va haver-hi fi, la ultima jornada van estar darrere dels transistors per si al final feien el play-off, però al final els resultats no van acompanyar.

Lleida: després d'un estiu molt mogut i pràcticament sense pretemporada el Lleida va començar la temporada de manera dubitativa. Després dels fitxatges d'hivern el Lleida va anar de menys a més arribant a somiar amb el play-off d'ascens. En les últimes jornades però es va fallar, així que els blaus possiblement s'hauran de conformar amb la Copa del Rei. Tenint en compte el que s'esperava, bona temporada dels d' Emili Vicente

Mallorca B: Va haver un moment de la temporada on semblava que quedava dins la pomada, podia ser cosa fàcil, però si perds molts partits seguits, doncs ja es complica i ja no tens opcions a fer res.

Manacor: El primer descens de forma futbolística en el grup, 19 jornades seguides sense conèixer la victòria i les 9 ultimes amb derrotes a la penúltima 3p. sumats contra Sporting Mahones, li ha faltat adaptació en la categoria.

Olímpic: Després de molt de temps tornava a la categoria de bronze, ha sigut un os dur de rosegar, a estat un cert temps en llocs de promoció però amb una davallada final doncs l’han deixat sense opcions.

Ontinyent: Com molts a 2ªB estan amb problemes econòmics, ho han tingut complicat per salvar-se, però finalment han aconseguit l’objectiu, la permanència i fa tres temporades van fer un play-off i ara a punt de baixar a l’ infern de tercera.

Orihuela: Objectiu repetir play-off, objectiu complert, gran campanya de l’equip d’Asier, l’equip amb menys derrotes de la categoria (6), amb un clar golejador com Ibán Espadas, esperem que aquest cop no marxi a primeres de canvi, com en la passada campanya.

Reus: Pel retorn a la 2ªB la nota és un excel·lent, aguantar fins la jornada 37 jugant-se el tot per el tot, una mala ratxa a la 2ª volta, durant dos mesos sense guanyar i penals ja en l’últim sospir de partit més les dos remuntades de l’Andorra han fet molt de mal als del Baix Camp.

Sant Andreu: El pitjor català classificat, però situat a la meitat de la taula, una bona ratxa a partir de la 3ª jornada, els hi ha va donar una bona avantatge en el campionat i va ser l’últim equip en jugar contra Sporting Mahones.

Teruel: El de la capital mudéjar, ha conseguido salvar la categoría sin pasar ningún tipo de problema y año tras año se está consolidando en la categoría. Un buen equipo que estuvo en muchas fases de la Liga, rondando los puestos de “play-off”, pero al final debido al desgaste de la Copa Federación que se logró la mejor clasificación histórica llegando hasta semifinales y a los problemas económicos acaecidos por el Club, ha hecho que el equipo jugará más relajado y se haya visto relegado a la zona media-baja de la tabla.


Valencia B: Amb el conegut Paco Alcácer, ja un més en el primer equip, amb el seu bon potencial de gols on al filial "che”, els hi ha donat punts molt valuosos per tornar a disputar la temporada que ve a la divisió de Bronze.

Zaragoza B: un calco de la primera plantilla, con dos caras bien diferenciadas, una hasta el término de la primera vuelta y otra en la segunda vuelta, en dónde el equipo se ha reforzado bien y llegaron jugadores de calidad que sirvieron para que el equipo consiguiera el puesto de promoción, y se jugará la temporada en 180 minutos con las espadas por todo lo alto.

Sporting Mahones: Els jugadors que no cobraven, finalment l’equip no es va presentar en dos partits i la federació el va fer fora de la competició poc després de la 2ª volta i l’any que ve tornarà a seguir el mateix president, Segarra, esperem que no s’ensopegui dos cops amb la mateixa pedra.


Fotos: Antonio Iranzo, Orihuela Digital y La Jornada