Amposta: Ha patit de valent per no estar al descens a final de temporada, ja que l’afició li ha faltat poc per plorar, per acabar malament la temporada, però els jugador poden estar contents pel seu treball efectuat, on de ben segur la temporada que ve no voldran tornar a repetir el que s’ha sofert aquest any l’equip ebrenc.



Ascó: L’equip asconenc que es va afiliar amb el FC Benavent i es va crear el nou FC Ascó, va començar molt bé i en la primera Jornada estava en lloc de play-offs. Es una llàstima que un equip català baixi de categoria i menys si l’has anat seguint, ja que amb el rival que jugava amb l’Ascó en la jornada vinent jugaria amb el Reus.



Balaguer: Un gran on al final ha pogut estar un any més a 3ª, ja que li a costat molt, encara que no ha mirat pel descens però si que ha mirat pels descensos compensats aquells que a l’equip i a l’afició no li acostuma agradar, ja que quedes per la mitja baixa de la taula i pot ser que perdis la categoria, ja que depenen dels que juguen el play-offs.



Castelldefels: L’equip groguenc, anat variant per la meitat de la taula, on avegades sense suar aconseguit la victòria i a vegades al contrari, suant i no aconseguir puntuar, fora de casa no li han anat molt bé les coses, ja que als 15p. a fora li a costat.



Cornellà: L’equip verd, ha estat moltes jornades a la part alta de la classificació, però avanç de la jornada 30 se li va acabar el xou de jugar la promoció d’ascens, la última vegada que ho van fer l’equip cornellanenc estava a les ordres de Calderé, el Cornellà aquesta temporada ha tingut a un defensa pitxitxi, Melo amb una renta de de 20 gols.



Espanyol B: El filial pericó ha estat a prop de jugar els play-offs però s’ha quedat a una victòria d’aconseguir-ho, i el gol average amb el Reus el tenia en contra ja que els dos partits els ha guanyat l’equip reusenc, i ningun dels que han baixat han aconseguit una plaça a promoció.



Europa: Ha estat bon temps a dalt, però les derrotes, davant Gavà i Balaguer va significar dir-li adéu als play-offs, han tingut un bon equip, però les tres derrotes consecutives a principi de temporada els hi ha pogut afectar i no estar en llocs de promoció a final de temporada.



Gavà: Alguns pensaven que seria un dels equips que estaria a prop de fer la promoció d’ascens a 2ªB o que inclús arribaria, però al final anat ballant per meitat de la taula i en ninguna jornada han aconseguir trepitjar places de play-offs.



Llagostera: El primer equip classificat per jugar la promoció a 2ªB, va començar el primer partit perdent, va ser davant el Palamós i a casa, també va perdre amb el cuer el Premia, però amb tàctica i el bon joc han pogut fer-se un lloc entre els 4 primers, aquest era el 2on any que jugaven en aquesta competició i ha tingut la sort de disputar la Copa del Rei i aconseguir el liderat.



Manlleu: Molts empats, 19p. una volta sumant 1p. ha perjudicat ja que aquesta temporada empatar o perdre era baixar posicions, ha sigut l’equip que menys derrotes a rebut 5, segur que si no hagués sigut pel factor aquest, els manlleuencs podrien haver quedat en una millor posició i dins dels play-offs.



Masnou: Ara li toca patir fins que s’acabin els play-offs, ja que li serveix que pugi un equip per continuar l’any que ve a 3ª, en cas de que baixessin a 1ªCatalana, després de molt de temps no hi hauria ningun del maresme en 3ª cap amunt.



Muntanyesa: L’entrenador que coneix als seus jugadors com la seva mà ha anat cada partit com si fos l’últim intentant aconseguir una bona plaça i al final tot arriba, ha insistit molt i al final aconseguit fer d’un equip amb un pressupost baix aconseguir una plaça a play-offs, també cal destacar, que la Muntanyesa aquest era el seu primer any en aquesta 3ªDivisió i han fet un esplèndid paper.



Palamós: Millor fóra que dins, doncs així anat el Palamós a casa no ha arribat a sumar el 15p. li a perjudicat molt jugar davant de la seva gent, al final baixen per la via rapida, i sen van a 1ª Catalana, esperem que la temporada que ve li vagin molt millor que aquesta que hem passat.



Pobla de Mafumet: Després d’ anar intercalant les jornades fóra i dins de play-offs, al final les ultimes vuit, han estat dins i al igual com Llagostera i Muntanyessa es la primera vegada que faran promoció, a lo que es ve a dir una fita històrica per al club.



Prat: Els hi hagués agradat fer el que van fer l’any passat, fer promoció, però l’objectiu era la permanència però com ja se sap, un any pots fer un bon paper, i a l’any següent el vols millorar, no ha sigut d’aquesta manera però segur que a l’afició pratenca els hi agradaria tornar a viatjar fora de Catalunya, per veure el seu equip.



Premia: Un equip on gairebé han passat 60 jugadors i 4 entrenadors aquesta temporada, una barbaritat! Va ser el primer equip en caure a 1ª Catalana, ja que portava des de la jornada 11 col·locat en l’última posició. El Premia l’any passat li va anar de ben poc de baixar ja que el Cassa li va canviar el lloc i anys anteriors va estar apunt de fer un play-off, però es quedaria a 2p. del 4rt classificat.



Reus: Una temporada complicada després de la desaparició de Jordi Pitarque, s’ha patit fins al final on com en cites anteriors han aconseguit per 5é any consecutiu estar en llocs de promoció, esperem que no passi com anys anteriors, tornar cap a casa avanç d’hora.



Terrassa: Un dels equips que molts apostarien per un lloc a promoció, ha acabat per la meitat de la taula, ja que un històric com el club egarenc, que fa 5 anys estava a 2ªA, i ara el veiem enfonsat en 3ª, esperem que l’any que ve faci un paper molt diferent i faci



Vilafranca: Feia 11 anys que no es trobava a 3ª hi quan o va fer pel mes de Maig, un objectiu era la permanència, ja que ho va aconseguir amb molt esforç i patiment, però anat jugant partit a partit, alguns els hi ha costat més que altres però jugant amb el seu joc han obtingut mantenir-se un any més en aquesta divisió.



Vilanova i la Geltrú: Tindrà que esperar a que almenys dos equips dels que fan promoció pugin de categoria, han volgut fer la seva feina, a vegades han suat per aconseguir la victòria però d’altres com en moltes ocasions s’han relaxat i d’aquí a 1mes i mig sabrà si es mante a 3ª o baixa a 1ª Catalana.




Possibles rivals, on només un vindrà a Reus aquesta setmana:
Racing de Ferrol, Universidad de Oviedo, Rayo Cantabria, Laudio, Olímpic, Pozuelo de Alarcón, Villaralbo-Gimnástica segoviana, Alhaurín de la Torre, San Fernando, Poblense, Las Palmas Atlético, Murcia B, Sporting Villanueva, Izarra, Náxara, Zaragoza B, La Roda